Specijalno tužilaštvo: U toku je sprovođenje operacija u Prištini

Specijalno tužilaštvo u Hagu saopštilo je da su u Prištini u toku operacije po njihovom nalogu i da se odvijaju uz podršku Policije Kosova i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS).

Sud za OVK
Sud za OVK

"U toku je sprovođenje operacija Specijalizovanog tužilaštva u Prištini. Operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku Policije Kosova i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS), navedeno je na zvaničnom sajtu Specijalizovanih veća i specijalizovanog tužilaštva Kosova.

Prištinska agencija KosovaPress izveštava da su brojne policijske snage EULEKS-a jutros oko šest časova otišle u kuću Jakupa Krasnićija u Prištini.

Jakup Krasnići je tokom rata na Kosovu bio portparol Oslobodilačke vojske Kosova, dugo godina generalni sekretar Demokratske partije, predsednik kosovskog parlamenta i trenutno je predsednik Glavnog odbora Socijaldemokratske inicijative.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine u Hagu u julu mesecu ove godine je pozvalo Krasnićija na razgovor u Hag.

Po nalogu Tužilaštva suda za zločine OVK u Hagu ranije je uhapšen predsednik Udruženja veterana OVK Hisni Gucati, a pripadnici Euleks-a priveli su i zamenika predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Nasima Haradinaja i Saljiha Mustafu protiv koga je objavljena prva potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva Kosova.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article