MINISTARSTVO unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem povodom netačnih informacija koje su plasirane u javnosti, i obaveštava građane da nije bilo štetnog otpada u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana, u kojoj je sinoć izbio požar.

СПЕЦИЈАЛНИМ УРЕЂАЈИМА МЕРИЛИ У СУТЈЕСЦИ: Шире се дезинформације о пожару, министарство демантује (ФОТО)

Foto: MUP

Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije, piše u saopštenju.

Foto: MUP

Iz MUP navode da su ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade, koja je sastavni deo Uprave za vanredne situacije Beograd, na lice mesta stigle za svega tri minuta po dojavi o požaru.

– Zahvaljujući visokoprofesionalnom, hrabrom i požrtvovanom višečasovnom angažovanju 35 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila, sprečeno je širenje požara i ugrožavanje okolnih objekata i stanovništva – piše u saopštenju.

Foto: MUP

Iz ministarstva su rekli i da do danas nije bilo podnetih prijava o požarnoj ili bilo kojoj drugoj opasnosti na ovoj lokaciji, kao i da plasiranje netačnih informacija može da izazove nepotrebnu paniku i uznemirenje građana, zbog čega podleže krivičnoj odgovornosti.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

TEKSTOPISAC Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo danas, saznaju “Novosti”

20. 12. 2022. u 14:08

Originalni tekst