Derbi četvrtfinala Evra je opravdao očekivanja. Igrao se atomski fudbal, bez garda i kalkulacija. Bilo je prilika, mnogo kartona, uzbuđenja i golova, a meč je rešen u neizvesnoj završnici.

Španija je na kraju imali više sreće, ali i umeća, te je nakon dugog perioda dominacije Nemaca i velikog broja propuštenih šansi uspela da ponovi uspeh sa prethodnog Evra i plasira se među četiri najbolje ekipe, preneo je RTS.

Početak susreta nagovestio je kraj. Igralo se otvoreno, agresivno i bez povlačenja. Ekipe su se smenjivale u napadima i polukontrama, koje međutim nisu rezultovale izglednim prilikama.

Španci su se oslonili na napade kroz sredinu, s obzirom na to da je Nemačka zatvorila svoje bokove. Najbolje prilike su imali posle udaraca sa distance, ali ih je Nojer sve bez muke osujetio.

Sa druge strane, Nemačka je pretila uglavnom nakon prodora i centaršuteva, a najbolje šanse imao je Haverc, koji je odigrao jedan od svojih lošijih mečeva na turniru.

Agresivan pristup oba tima doveo je do velikog broja faulova i kartona, a taj broj je srazmerno rastao tokom čitavog meča.

Post Views: 29

Originalni tekst