PREDSEDNIK Fondacije za otvoreno društvo Aleksander Soroš izjavio je danas da je bivši američki predsednik Donald Tramp “već postao predsednik na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu” (SEF), i ocenio da je to dobro jer, kako je rekao, mišljenje koje vlada na Davosu nikada se ne ostvari.

СОРОШ О АМЕРИЧКИМ ИЗБОРИМА: На Давосу сви мисле да Трамп побеђује, али на Давосу сви и греше

Tanjug

-Donald Tramp je vlasnik Republikanske stranke. Mi smo u nečemu što volim da zovem Trampov ciklus, jer mislim da će čak i ako, a verujem, ako institucije izdrže, “kada” izgubi ove izbore, on će takođe biti republikanski kandidat 2028, a možda čak i 2032, rekao je Soroš tokom svog obraćanja na panel-diskusiji na SEF-u na temu američkih predsedničkih izbora, prenosi Si-En-Bi-Si.

On je ocenio da se Tramp neće “jednostavno penzionisati”.

-Koji je izlaz za njega? Ili će završiti u zatvoru ili će završiti na vlasti, neće otići negde na neku plažu i penzionisati se, smatra Soroš.

Aleksander Soroš je jedan od sinova amertičkog milijardera Džordža Soroša.

Izgledi da Tramp, koji je favorit da dobije republikansku nominaciju na predstojećim izborima, osvoji drugi mandat u Beloj kući, bila je među najvažnijim temama na SEF-u ove sedmice, navodi Si-En-Bi-Si.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

Originalni tekst