Zaposleni u somborskom Javnom komunalnom preduzeću “Zelenilo“ već duže vreme postavljaju novogodišnje dekoracije u tom gradu i veći deo grada već je ukrašen.

Najprometnije somborske ulice i uži centar grada dobili su novogodišnju rasvetu, pa je tako zasvetleo i glavni gradski trg, tzv. ‘Ćelavi trg’.

Upravo ovde se nepažnjom radnika koji postavljaju ukrase, ili iz nekog drugog razloga, dogodio ozbiljan propust. Naime, na drveću ispred Gradske kuće postavljena je novogodišnja rasveta, što na prvi pogled zaista lepo izgleda. Međutim, kada se malo bolje pogleda, lako je uočiti da su praznične lampice postavljene preko umrlica koje su ranije postavljene na pomenuto drveće, što je najblaže rečeno, neumesno.

Preko dana to i nije toliko uočljivo, ali kada se uveče upali rasveta i novogodišnji ukrasi zasvetle preko lica preminulih Somboraca, to izgleda bizarno.

Iz nekog razloga, radnici koji su postavljali rasvetu nisu skinuli umrlice sa drveća pre montaže. Možda to nije njihov posao, ali to ne sme da bude opravdanje za ovako nešto.

Apelujemo na nadležne da reaguju i uklone smrtovnice koje se nalaze ispod novogodišnjih ukrasa, kako bi se izbeglo sablažnjavanje ljudi na ovakve prizore.

Složićemo se da drveće nije oglasna tabla, ali u Somboru je od davnina praksa da se umrlice kače po njima.

Ipak, to takođe nije opravdanje za ovako nešto, i ovu grešku treba ispraviti iz poštovanja prema našim sugrađanima koji nisu više sa nama, a čija imena i fotografije se nalaze na ovim posmrtnicama, ali i prema njihovim porodicama.

Izvor: Sombor njuz

Polemisalo se, polemisalo pa se i glasalo – Sombor je najlepši grad u Srbiji

Original Article