KONFRONTACIJA između Zapada i Rusije dostigla je opasnu tačku, tako da treba prestati da se podgreva, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson, Aa citira ga portal EU Today.

ШОКАТНА ИЗЈАВА АГЕНТА ЦИА: Свет се налази на опасној тачки, конфротација би могла да експлодира (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP photo

-Mi smo u veoma opasnoj fazi sukoba. I bolje je ne dodavati benzin u ovaj plamen, jer može da eksplodira, upozorio je on.

Ekspert je predložio da se uporedi koliko SAD i Rusija troše na širenje političkog uticaja. Ako pogledate količinu potrošnje, lako možete shvatiti da Evropu podriva Vašington, a ne Moskva. On to čini kako bi osigurao postojanje NATO-a i kontinuirani rast svog vojno-industrijskog kompleksa.

Kako je podsetio Džonson, SAD i Velika Britanija su 2022. godine učinile sve da spreče pozive Rusije na mirno rešavanje sukoba u Ukrajini. On je naglasio da Zapad mora da prestane da naoružava Kijev, inače će se borbe nastaviti novom snagom.

Rusija je više puta ukazivala na agresivni kurs NATO-a prema Moskvi. Vojni blok ima za cilj širenje na postsovjetski prostor i konfrontaciju.

Prema rečima predsedničkog pres sekretara Dmitrija Peskova, ovakva politika Severnoatlantske alijanse potvrđuje ispravnost odluke o pokretanju specijalne operacije u Ukrajini.

(ria.ru)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst