Crvena zvezda nema garantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu iako je osvojila ABA ligu, rekao je danas izvršni direktor takmičenja Paulijus Motejunas.

ШОК ЗА ДЕЛИЈЕ! Црвена Звезда нема гарантовано место у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

– Nema više šampiona. Nije situacija da pobediš i uđeš u Evroligu. Mesto u domaćim ligama više nije važno. Svako ima šansu, a razgovaramo sa svakim. Klubovi će odlučiti. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to videli i razumeli. Nama je stalo do Albe i Berlina, ali oni su jedan od pet. Konačnu odluku će doneti evroligaški klubovi sa stalnim licencama – rekao je Litvanac za košarkaški portal Basket njuz (Basket news).

Motejunas je prošle nedelje rekao da će četiri od pet klubova dobiti pozivnicu za Evroligu, dok će jedan morati u Evrokup. To su Crvena zvezda, Partizan, Valensija, Alba i Virtus. Jedan od nabrojanih klubova će sledeće sezone morati da igra u Evrokupu.

Garantovana mesta u Evroligi imaju vlasnici A licence: Real, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Asvel, Baskonija, Bajern, Žalgiris, Efes, Olimpija Milano, Makabi i Fenerbahče. Listu od 14 sigurnih učesnika kompletiraju Monako, zahvaljujući plasmanu u plej-of i Pariz, kao osvajač Evrokupa. Preostala četiri mesta Evroliga će dodeliti početkom jula.

BONUS VIDEO: Ovako se Nikola Topić povredio na večitom derbiju Zvezda – Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst