Našao je način da prekine Federerovu i Nadalovu dominaciju, znao kako da jednim udarcem utiša 20.000 ljudi, uspevao da nadigra Alkaraza i Sinera, da ustane svaki put kada bi pao, uđe u finale grend slema mesec dana posle operacije, ali čak ni on ne može da pobedi godine.

ШОК ЗА ШОКОМ! Новак Ђоковић гледа и не верује, а следе Олимпијске игре

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ove sezone još nije osvojio nijednu titulu, najveći uspeh mu je finale Vimbldona, a nema ni pobedu nad top 10 igračem.

Na početku godine najavljivao je napad na „zlatni slem“, ali je već posle Australijan opena postalo jasno da od toga nema ništa. Posle neuspešne američke turneje raskinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem, beležio je razočaravajuće rezultate na šljaci, povredio koleno na Rolan Garosu i morao da se podvrgne operaciji, zatim se nije „pojavio“ u finalu Vimbldona.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Novak Đoković prolazi kroz jednu od najvećih kriza u karijeri kad su u pitanju osvojeni trofeji. Ako računamo 2006. godinu kao početak karijere kada je osvojio prvu titulu, Novak nikada nije imao sušniji period. Đoković se nije susreo sa situacijom da avgust mesec u jednoj sezoni dočeka bez pehara.

Novak je ove godine odigrao samo jedno finale, ono koje je u nedelju izgubio od Karlosa Alkaraza na Vimbldonu. Drugi najduži sušni period zabeležio je 2018. godine, međutim, veliku ulogu u tome imala je povreda. Tada nije bio na terenu u drugoj polovini 2017. godine zbog povrede lakta, tako da sam povratak na teren nije bio nimalo lak.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Novak je te 2018. godine na prvu titulu u sezoni morao da čeka šest meseci i 14 dana, a ona je konačno stigla u finalu Vimbldona kada je pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Đoković će šansu za pobedu imati krajem jula, kada se igraju Olimpijske igre, i bilo bi idealno da baš u Parizu prekine crni niz i osvoji jedinu bitnu titulu koja mu nedostaje u karijeri, ali pitanje je koliko u ovom trenutku može na šljaci protiv skoro duplo mlađeg Karlosa Alkaraza.

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst