Nakon održane druge polufinalne večeri, predstavnica Izraela Eden Golden je na konferenciji za medije odgovarala na pitanja novinara, a jedno pitanje joj nije bilo prijatno.

Predstavnica Izraela Eden Golan ušla je u finale najvećeg muzičkog takmičenja „Evrovizija 2024“, nakon čega je odgovarala na pitanja novinara na konferenciji.

Jedno pitanje je predstavnicu Izraela ostavilo bez teksta, ali je ona ipak na njega odgovorila.

Foto: Profimedia/Reuters

 

Naime, njoj je postavljeno pitanje: „Da li misliš da svojim prisustvom predstavljaš opasnost za sve? Savetovali su je da ne mora da odgovori na to pitanje.

Član njenog tima joj je pred svima rekao: „Ne moraš da odgovoriš na ovo ako ne želiš“, ali ona je ipak odlučila da odgovori.

– Mislim da smo svi ovde zbog jednog razloga, EBU je poduzeo sve mere kako bi ovo takmičenje bilo sigurno za sve nas. Mislim da je sigurno za sve, inače ne bismo bili ovde – odgovorila je Eden Golan, koja nije prijateljski dočekana u Malmeu.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama, na probi za polufinale čuje se publika koja je sve vreme zviždala i skandirala „Oslobodite Palestinu“, nakon čega je Eden pobegla iz dvorane. Zbog učešća Izraela bili su najavljeni i ulični protesti.

Objavljen raspored nastupa u finalu Evrovizije! Evo kada Teya Dora izlazi na scenu u Malmeu!

sledeća vest

Originalni tekst