Шојгу: За три године Оружане снаге РФ добиле преко 20.000 основних модела наоружања
Наука и технологија


Russia Beyond – Србија

Министарство одбране РФ/Global Look Press

По речима руског министра одбране, коронавирус и поскупљења сировина нису осујетили планове снабдевања армије и морнарице најновијим моделима борбене технике.

Руске Оружане снаге су у периоду 2018-2020. добиле преко 20.000 основних модела наоружања, тј. око два милиона јединица технике и помоћних средстава. То је саопштио министар одбране Сергеј Шојгу на седници колегијума Министарства одбране РФ одржаној данас, 24. новембра.

„У оквиру реализације државног програма набавке оружја од 2018. до 2020. године оружаним снагама је испоручено преко 20.000 основних модела наоружања, око два милиона јединица технике и помоћних средстава, а такође око 600.000 метака и пројектила“, рекао је Шојгу на седници колегијума.

Министар је истакао су да планови снабдевања Оружаних снага РФ савременом војном техником реализовани и поред ситуације са ширењем коронавируса и порастом цена сировина .

Он је додао да ће на седници колегијума Министарства одбране бити размотрена реализација државног програма набавке оружја, као и предлози везани за формирање пројекта државне наруџбине за 2022. годину и план набавке за 2023-2024.

Поред тога, Шојгу је најавио оснивање нових војних вежбовних центара у још седам региона Руске Федерације и изјавио да активност НАТО-а диктира потребу за одржавањем борбене готовости нуклеарних снага.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article