BEOGRAD, 7. decembar 2021, (Njuz) – Srpska napredna stranka neće nemo posmatrati napade koji stižu od ekoloških aktivista i odgovoriće na njih veličanstveni skupom na kome će jasno iskazati svoj protest protiv čistog vazduha, saznaje Njuz.

Naprednjaci pozivaju sve dobronamerne građane da uzmu učešća u protestu kako bi demonstrirali nacionalno jedinstvo po ovom teškom pitanju.

– Napredak Srbije je osnovni cilj naše partije i nećemo se zaustaviti dok god ga ne ostvarimo – jasna je premijerka Srbije i potpredsednica SNS-a Ana Brnabić – Čist, nezagađen vazduh je kočničar razvoja Srbije i mi nećemo trpeti njegovu diktaturu. On uporno radi protiv interesa građana i države, sistematski truje svaku poru našeg društva i to mora stati – objšnjava ona i nastavlja – Spremni smo da pozovome svoje pristalice na veliki, opštenarodni protest na kome ćemo jasno i glasno reći šta mislimo o njemu i njegovom štetnom delovanju. Naši članovi će već narednih dana izaći na teren, obilaziti najugroženija područja i upoznati građane sa katastrofalnim posledicama koje čist vazduh ostavlja iza sebe.

Premijerka je negirala da promene zakona o referendumu i eksproprijaciji imaju ikakve veze sa ovim protestom.

-Zakoni se ne donose zbog pojedinačnih slučajeva već da traju i primenjuju se na sve. Ipak, moram naglasiti da su ovi zakoni neophodni ako Srbija želi da ide još brže napred. Da smo ranije doneli zakon o eksproprijaciji, odavno ne bismo imali problema sa čistim vazduhom – dodala je ona.

Kako saznaje Njuz, članovi SNS-a se uveliko pripremaju za ovaj protest. Već su izradili prigodne trensparente, a neke od parola koje se nalaze na njima su “Nećemo čist vazduh u Srbiji“ i “Čist vazduh, marš sa Drine“.

Bojan Savić

The post SNS organizuje masovni protest protiv čistog vazduha appeared first on Njuz.net.

Original Article