SNS aktivista iz zaječarskog sela Rgotina, Bojan Radić, našao se u vrlo nezavisnoj situaciji, nakon što je godinama svojim komšijama davao lažna obećanja u zamenu za glas na izborima.

Radić je meštanima obećavao asfaltiranje ulica, rekonstrukciju Doma kulture, kule i gradove…

Danas tvrdi da ni sam nije znao da to nije ni u planu. Sada je, kaže, „na meti“ meštana, pa je rešio da im se javno izvini.

Rgotina je jedno od najvećih sela u okolini Zaječara, sa više od hiljadu glasača, kaže Bojan Radić, dogogodišnji aktivista i član SNS,

– Za sve ove godine što ja znam da su ispunili to je jedna i po ulica što je urađena u selu – kaže Radić za N1.

Kaže da do pre nekoliko godina aktivno nagovarao meštane da glasaju za njegovu stranku, a to potvrđuju i u selu. Govori da je i sam ljut na lokalnu samoupravu jer ispada da je “uprljao obraz kod svojih ljudi” zbog neispunjenih obećanja. Dom kulture netaknut, iako je obećano da će biti renoviran. Centar sela – kao ratna razglednica.

Zajedno sa propašću sela, propao mu je ugled, kaže, a meštani su na njega ljuti.

Opisuje kako pred izbore dolaze funkcioneri i obećavaju da će sanirati školu, ulice, crkvu, bioskop, a posle izbora se ne javljaju, ili obećavaju da će biti urađeno, ili kažu da se radi o privatnom vlasništvu i da ne mogu ništa.

Kaže da je SNS u tom mestu dobijao izbore sa velikim procentom glasova.

– Mislim da ne treba ništa više meštanima obećavati kada ništa do sada nije ispunjeno – kaže Radić, koji je aktivista naprednjaka dok vodi reportera N1 kroz ruševnu bioskopsku salu za koju kaže da je bila najbolja u okrugu.

Na pitanje da li se boji odmazde, pita zašto bi se bojao. Dodaje da ostaje aktivista SNS i smatra da bi predsednik Aleksandar Vučić bio “mnogo razočaran” kada bi znao kakvo je stanje.

– Verujem da ne zna ni delić ovoga što vi vidite – kazao je Radić, koji ističe da on i njegovi saradnici nisu davali obećanja u svoje ime i nisu od toga profitirali.

Još jedan meštanin Rgotine koji je pričao za N1 seća se kako je jedna ulica u selu asfaltirana dva dana pred dolazak ministra Siniše Malog.

Seća se i kada je u selu bio predsednik Vučić i pitao šta je urađeno u Rgotini i kada će biti sve ulice sređene, a lokalni čelnici mu rekli “ove godine”.

– Od obećanja ništa, barem za sada – kaže on.

Izvor: N1

3 ključne godine i sva obećanja o završetku brze pruge od 2015. do 2024.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)