REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

СНЕГ УЈУТРУ, КОШАВА УВЕЧЕ: Временска прогноза за уторак, 16. јануар

Foto: A. Stevanović/Depositphotos

VREME U SRBIJI

U Srbiji na severu pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega, dok će tokom dana biti bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima.

Vetar slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, koji će posle podne i uveče biti u slabljenju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša od 4 do 8 stepeni.

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu do jutra oblačno uz prestanak snega, a tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od -2 do 0, a najviša će biti oko 6 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje.

Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12, a u četvrtak od 13 do 20 stepeni, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno – do 5 stepeni.

Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak, naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

Originalni tekst