Vreme nemilosrdno odmiče, naših 5 dečaka svakoga dana gube pokret po pokret, zbog čega smo pokrenuli kampanju „23. avgust – dan koji može promeniti sve!“ kojim ukazujemo na potrebu za hitnom reakcijom javnosti. 

Naša deca, Dušan, Vanja, Nemanja, Danko i Dušan boluju od Dišenove mišićne distrofije, opake retke bolesti mišića koja krade detinjstvo. Reč je o progresivnoj bolesti usled koje dolazi do ubrzanog propadanja mišića, zbog čega je vreme presudan faktor. 

Nadu smo pronašli u najnovijoj terapijskoj proceduri koja se sprovodi u inostranstvu, koja je u dosadašnjoj primeni dala dobre rezultate u usporavanju, pa i zaustavljanju bolesti, a za čiju implementaciju je do kraja septembra potrebno prikupiti 1.5 miliona američkih dolara. 

Zahvaljujući plemenitim ljudima velikog srca do sada smo uspeli da skupimo oko 15% sredstava. Nažalost svi naši dosadašnji napori još uvek su daleko od cilja kome težimo. Dovoljno je da svaki 4-ti vlasnik mobilnih telefona 23. avgusta pošalje samo 1 SMS, sa sadržajem 5 na 3091 i ostvarili bismo ono za čim svaki roditelj najviše čezne – zdravlje svoje dece. Cena SMS-a je 200 dinara (Yettel, MTS, A1). 

Sredstva se mogu donirati i na žiro račun: 160-6000002005224-26 

Pomozite nam da istrajemo u borbi koja nam tek predstoji, dunite u naša jedra, za 5 koraka, 5 osmeha, 5 zagrljaja… za 5 dečijih života! 

Roditelji dečaka 

Post Views: 53

Originalni tekst