Kao i većina žena i Lepa Brena je u jednom periodu svog života muku mučila sa viškom kilograma 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Jedna od naših najpoznatijih pevačica Lepa Brena decenijama slovi za jednu od najzgodnijih pevačica, bez obzira na godine koje prolaze. 

Ona gazi 7. deceniju života i uprkos tome i dalje izgleda veoma lepo, negovano, a na liniji bi mogle da joj pozavide i mnogo mlađe koleginice

U jednom periodu života ona je shvatila da ima problem s viškom kilograma, a broj koji je trebalo skinuti je bio dvocifren. Naime, ona je imala blizu 20 kg viška, ali je to nije sprečilo da stigne do svog cilja i postane prava “bomba”.

Ona je jednom prilikom odlučila da otkrije koja je njena tajna zdravog mršavljenja i kako je bez izgladnjivanja uspela da skine čak 17 kg za samo 6 meseci. 

Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – rekla je svojevremeno Brena.

Ona je tada odlučila da u potpunosti promeni način ishrane i da usvoji navike koje i do danas praktikuje.

Nezdrave namirnice za mene su prošlost. Masni proizvodi ne dolaze u obzir! Ne jedem ni torte ni kolače i mnogo se bolje osećam. Sve što spremam kuvam na vodi, bez kapi ulja. Uspela sam i Bobu da ‘navučem’ na zdravu hranu. Sada se i njemu to dopada – rekla je ranije pevačica, pomenuvši i svog supruga Bobu Živojinovića.

Kako Lepa Brena održava vitku liniju?
Kako Lepa Brena održava vitku liniju?foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Osim što je promenila način ishrane, Brena je poslednjih godina počela i redovno da trenira.

Redovno treniram, i to mi baš prija. Nije mi toliko bitno kako ću izgledati koliko da se dobro osećam i budem poletna –  istakla je pevačica nedavno.

Originalni tekst