Smenjen načelnik saobraćajne policije u Nišu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodstvom niške policije na kojem je odlučeno da načelnik saobraćajne policije u tom gradu Dragan Pešić bude smenjen.

Policija, MUP
Policija, MUP

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su analizirane i predočene sve mere koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Policijska uprava u Nišu će se obratiti rukovodstvu tog grada konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu.

Sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Nesreća se dogodila 4. janura, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je “audijem pokosio dvanaestogodišnjeg Andreja Prekljušaja i Dejana Ilić (48).

Zbog nesreće su u subotu protestovali građani Niša ukazujući na bahate vozače koji izazivaju nesreće i zahtevajući smenu načelnika saobraćajne policije i policijske uprave u Nišu.

Dodtnu sumnju građana Niša izazvala je poseta ministra Aleksandra Vulina tom gradu nakon nesreće, nakon čega je MUP saopštio da je u pitanju bila poseta koja je unapred planirana.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article