Doskorašnji košarkaš Partizana i novi igrač litvanskog Žalgirisa Alen Smailagić kaže da odluka o promeni sredine nije bila nimalo laka, ali da su se u Srbiji dešavale stvari u kojima nije želeo da učestvuje, prenosi RTS.

Povremeni reprezentativac Srbije Alen Smailagić napustio je ovog leta Partizan, za koji je igrao od 2021. godine, i postao novi košarkaš Žalgirisa.

Smailagić je za portal BasketNews na otvorenom treningu govorio o teškoj odluci da ode iz Beograda…

„Nije to bila odluka, jednostavno bolja prilika da igram košarku. U Srbiji se dešavaju neke stvari o kojima ne bih hteo da govorim. Nisam hteo da budem okružen takvom energijom. Partizan kao klub je sjajan, trener je sjajan. Željko Obradović mi je kao otac, kao strogi otac doduše. Neke stvari koje su se dešavale u zemlji, nisam hteo da budem deo toga. Ne želim ni sa kim da se bijem. Samo želim da igram košarku i konačno uživam u njoj“, rekao je Smailagić.

Ističe da su u ekipi svi bili jedinstveni, da su voleli jedni druge, ali da su se dešavale stvari koje su van  kontrole igrača.

„Čak i van trenerove kontrole. To je sve dolazilo sa strane, a neki od nas su se prvi put susreli s time. Teške odluke moraju da se donesu s vremena na vreme“, ispričao je Smailagić.

Naveo je i razloge zbog kojih se odlučio da karijeru nastavi baš u Žalgirisu.

„Prvo što mi je trener Trinkijeri rekao: ‘Čestitam na svadbi. Samo upamti: Srećna žena, srećan život.’ Supruga se tada šalila: ‘Potpiši odmah, već ga obožavam!’ Odlično mi je ovde. Kaunas je grad košarke. Svi vole košarku, svi je žive ovde. Vidim da su ulaznice već skoro rasprodate. Ljudi se tuku za njih, moraju da ih rezervišu mesec dana unapred. Obožavam to! Volim ljude koji vole košarku. Mislim da ću uživati ovde“, istakao je Smailagić.

Originalni tekst