(Beta) – Američka policija pretražila je deponiju u mestu Pibodi, u saveznoj američkoj državi Masačusets, u sklopu istrage u slučaju nestanka Amerikanke srpskog porekla Ane Volši (Walshe).

Kako prenosi lokalna televizija WCVB iz Bostona, Pibodi je mesto oko sat vremena vožnje udaljeno od Kohaseta, u kojem je Ana Volši živela sa suprugom Brajanom (Brian) i troje maloletne dece.

Nije jasno šta je policija pronašla na licu mesta i zbog čega je pretraživana deponija.

Na snimku koji su objavili novinari te televizije vide se i policijski psi i policajci u specijalnim zaštitnim odelima.

Policija Kohaseta nije se oglašavala ovim povodom, prenosi Glas Amerike.

Uhapšen suprug Ane Volš

Vlasti SAD uhapsile su sinoć Brajana Volša, supruga Ane Volš, zbog obmanjivanja policije u istrazi.

Brajan Volš (46) je uhapšen u mestu Кohaset, pod optužbom da je policajcima namerno davao netačne podatke, navelo je danas lokalno tužilaštvo koje je preuzelo istragu.

Tužilaštvo navodi da se na snimku nadzorne kamere iz prodavnice vidi kako Volš kupuje sredstva za čišćenje, vredna 450 dolara, dan posle nestanka njegove supruge, koja je odrasla u Beogradu, prenose američki mediji.

Volš je, prema navodima tužilaštva, sakrio od policije da je bio u toj prodavnici i da je kupovao sredstva za čišćenje.

Policija je u podrumu kuće porodice Volš pronašla slomljen nož i krv, navelo je tužilaštvo, ne precizirajući čija je to krv.

Misteriozni nestanak 39-godišnje Ane Volš, koja sa suprugom ima troje dece od dve do šest godina, privukao je pažnju javnosti.

Policija je prošle nedelje saopštila da je Anu Volš poslednji video rođak, 1. januara oko 4.00, kako kreće iz kuće na let za Vašington, gde radi u firmi za nekretnine i gde ima kuću.

Tada je policija navela da nije poznato da li je Volš ušla u neko vozilo do aerodroma, na koji nije stigla. Ona od 1. januara nije koristila svoj mobilni telefon ni kreditne kartice, a njen nestanak je 4. januara prijavila kompanija u kojoj je radila.

Brajan Volš je 2021. pred sudom u Bostonu priznao krivicu za prevaru kupca iz Los Anđelesa, kojem je prodao dve lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara. On trenutno čeka izricanje presude.

Misterioznosti slučaja doprineo je i požar koji je, prema navodima lokalnih medija, u petak izbio u bivšoj kući Ane Volš u Kohasetu. Vlasti navode da je najverovatnije reč o slučajnosti.

Originalni tekst