Muškarac se u Sloveniji u razdoblju od dva meseca, na ime drugih osoba, višestruko vakcinisao protiv kovida19 kako bi oni dobili lažne kovid potvrde.

Četvorica muškaraca koji su mu tu „uslugu“ platili kažnjena su novčano.

Tako je presudio Osnovni sud u Kranju, koji je za sve upletene u prevaru doneo osuđujuće presude, koje još nisu pravosnažne, a mnogi se pitaju da li je sud postupio pravedno, prenose slovenački mediji.

Na kaznu zatvora je osuđen muškarac koji se prošle godine za druge vakcinisao šest puta, a otkriven je krajem decembra pri pokušaju da primi i sedmu dozu, pa mu je odmah određen pritvor.

Naručioci usluge, iako su osuđeni za prevaru, prošli su bez zatvora, pa su dvojica kažnjena sa po 2.550 evra, a dvojica po 1.360 evra.

Predstavnici Doma zdravlja Kranj, u kome je pokušaj sedme prevare otkriven, kazali su za ljubljansko „Delo“ da im se sudski epilog u kom je čovek sa margine i u finansijskim problemima osuđen na zatvorsku kaznu čini tragičnim, dok su oni koji su ga zapravo iskoristili prošli bolje i bez zatvora.

Svi su se oni nakon otkrivanja slučaja našli pod istom optužbom za manipulacije i prevare, pa im se pripisuje da su zdravstvene vlasti namerno doveli u zabludu kako bi izdale kovid-potvrde.

Policija je tada navodila da su spomenuta četvorica muškaraca, koja nisu želela da se vakcinišu, za novac angažovala osobu sa „socijalnim problemima“ da to učini za njih, predstavljajući se lažno njihovim dokumentima na više različitih punktova za vakcinisanje.

Slovenija ukinula skoro sve anti-kovid mere

Izvor: Hina

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)