Pjevačica Slađa Delibašić, koja je devedesetih harala estradom s tadašnjim suprugom Đoletom i njihovom dens grupom Đogani fantastiko, prisjetila se tih vremena i otkrila da je mogla mnogo bolje da se uda.

Naime, ona kaže da su joj se nudili milioneri iz inostranstva, a ona je izabrala densera zbog kojeg je ostavila i dečka košarkaša da bi s Đoganijem otišla na turneju.

-Nekad se pitam da li je moguće da ja, pored svih milionera tada u Italiji, koji su se kačili za mene, izaberem Đoleta. Djevojke koje su tad bile sa mnom u grupi sad žive kao kraljice. Jedna Vesna se udala za lika koji ima fabrike obuće, Renata se udala također za jednog koji ima lance nekih restorana. Kažem sebi: “Gdje mi je onda pamet bila”, ali ne kajem se – priča iskreno Slađa i opisuje kako je završila u ljubavi s bivšim:

-Ja sam odmah poslije srednje škole otišla s Đoletom da nastupamo po Italiji, prije toga sam imala simpatiju iz Partizana košarkaša Vladu Dragutinovića. Raskinula sam prije polaska i nekad žalim što sam krenula tim putem. Možda da sam ostala u Mitrovici, bila bih sasvim nešto drugo. Neko pokajanje uvijek postoji u čovjeku – priča Slađa.

Pored oca sportiste Juga Delibašića i brata fudbalera Igora, Slađa je bila prvak Beograda u plivanju za Partizan, a igrala je i rukomet za Radnički, dok je atletiku trenirala u Crvenoj zvezdi. Na kraju je završila kod Lokice Stefanović kao plesačica, gdje je i upoznala Đoleta Đoganija. Vrlo brzo su počeli da rade, ali i žive, kao par, što je najteže palo, priznaje, njenom ocu.

-Mom ocu je bilo najteže kad sam mu saopštila da sam trudna i da se udajem za Đoleta. To mu je bilo katastrofa. Želio je više. Mi s Kosova biramo muškarca za cijeli život, da bude tvoje vjere. Nisam tad tako gledala na ljude, dijelim ih na pozitivne i negativne. Sada bih drugačije uradila definitivno. Bila mi je bitna njegova duša i kakav je čovjek, tek poslije sam upoznala njegovu porodicu. Kažu da ne treba gledati ko je i šta je, ali parametri ipak postoje i to mogu da primijenim sad kod djece – naglasila je Delibašićka, pa se osvrnula na krah braka s Đoganijem:

-Počeo je da mi smeta taj zajednički nastup s Đoletom, trebalo je da me pusti da budem lider na bini, tako da sam odlučila da nastavim sama s djecom, da izađem iz zajedničke kuće, znala sam da ću uspjeti i to je najveća moja snaga. Željela sam da dokažem da mogu sama.

U vijreme kada su se rastali kružila je priča da su se razveli zbog denserove današnje supruge Vesne (tada Trivić), koja je bila plesačica kod njih u grupi i učila od Slađe, koja ju je dovodila i u kuću jer ju je smatrala prijateljicom, da bi joj ona na kraju preotela muža.

Inače, Delibašićka iz braka s Đoletom ima dvije kćerke Silviju i Marinelu, dok denser iz braka s Vesnom, koja je, osim u njegovom životu, i u grupi Đogani fantastiko preuzela Slađinu ulogu, ima još dvoje djece, sina Adrijana i kćerku Lorenu.

(Express/Republika)

Originalni tekst