Skupštinski odbor utvrdio kandidate za članove Programskog saveta RTS

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje danas je jednoglasno utvrdio listu na kojoj se nalazi 41 kandidat koji ispunjava uslove javnog konkursa za izbor članova Programskog saveta Radio-televizije Srbije (RTS).

Radio televizija Srbije / Foto: Insajder
Radio televizija Srbije / Foto: Insajder

Predsednica Odbora, poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić, podsetila je da je konkurs raspisan 17. februara, a da su potencijalni kandidati imali dok da do 31. marta dostave neophodnu dokumentaciju.

"Do tog roka prijavio se 41 kandidat, a služba Odbora utvrdila je da su svi dostavili odgovarajuću dokumentaciju i da ispunjavaju uslove propisane konkursom", konstatovala je Božić.

Na listi su Jovan Bukovala, Predrag Kuzmanović, Kristina Brajović Car, Radomir Čubranović, Žarko Rakić, Slavica Subotić Braun, Srđan Arsenijević, Marko Radoš, Dragan Nikodijević, Simona Žikić, Snežana Simin i Maja Radonić.

Kandidati za članove Programskog saveta RTS su i Nataša Tasić Knežević, Ivana Milovanović, Biljana Rašević, Nenad Lajben Šperger, Predrag Azdejković, Ivana Popović i Gordana Raković Rudović.

Tu su i Vladimir Palikuća, Radenko Ranković, Bojan Cvejić, Dimitrije Vojnov, Slađana Ostojić, Marija Nikšić, Jakša Šćekić, Slobodan Blagojević, Saša Vidačak, Jelena Sadler i Nina Bulatović.

Među 41 kandidatom su i Oliver Njego, Milenija Perišić, Branislava Majdarević, Miroljub Ranđelović Rasinski, Ivan M. Petrović, Smiljana Stokić, Ljiljana Dabić, Jelena Vlku, Vesna Bjelić, Marica Bursać i Zoran Ostojić.

Božić je istakla da će nakon razgovora sa kandidatima biti utvrđena konačna lista od 30 imena, koja će biti prosleđena članovima Upravnog odbora RTS, a oni će potom izabrati 15 novih članova Programskog saveta.

Članovi Programskog saveta biraju se na četiri godine i ne mogu biti ponovo izabrani na tu funkciju.

Izvor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article