Skupštinski odbor pokrenuo proceduru za izbor novog člana Saveta REM-a

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine pokrenuo je postupak za predlaganje kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje predlaže nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

REM / Foto: Insajder
REM / Foto: Insajder

Odbor je pokrenuo proceduru tri meseca nakon što je Slobodan Cvejić podneo ostavku na mesto člana Saveta REM, od kada to telo radi u nepotpunom sastavu sa osam, umesto devet članova.

Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je da je Cvejić izabran na predlog nadležnog odbora vojvođanske skupštine i da je neophodno da Odbor pokrene postupak za predlaganje kandidata za tog ovlašćenog predlagača.

Cvejić je, dan nakon što je izabrana predsednica Saveta REM, 22. decembra prošle godine, podneo ostavku na mesto člana Saveta zbog, kako je naveo, kršenja osnovnih demokratskih načela prilikom izbora Olivere Zekić.

Odbor je utvrdio tekst javnog poziva za predlaganje kandidata za izbor člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koji je objavljen na internet stranici Narodne skupštine, a nakon sprovedenog postupka za utvrđivanje liste kandidata za izbor člana Saveta Regulatora, izbor člana Saveta Regulatora, stavlja se na dnevni red prvog narednog zasedanja Narodne skupštine.

Članovi aktuelnog Saveta REM-a su Olivera Zekić (predsednica), Goran Petrović (zamenik predsednice), Aleksandra Janković, Aleksandar Vitković, Zoran Simjanović, Radoje Kujović, Višnja Aranđelović i Judita Popović.

Izvor: Insajder, UNS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article