Niko još ne može da se pomiri sa činjenicom da Novaka Đokovića nema na ovogodišnjem Australijan openu, a sve zbog odluke Federalnog suda i ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka da ga proteraju iz zemlje i da mu ukinu vizu.

Sve je više ljudi koji staju na stranu najboljeg tenisera sveta, iako su prošle gotovo dve sedmice od neverovatnog skandala, a iz dana u dan isplivavaju sve užasnije informacije o ljudima koji su doneli odluku da „proteraju“ Novaka Đokovića iz Australije.

Naime, argentinski „La Nasion“ spremio je svojim čitaocima ogroman tekst o Aleksu Hoku pod nazivom „Ko je ministar koji je proterao Novaka Đokovića?“ u kojem se otkrivaju neki neverovatni detalji, pa čak i to da je kao mlađi bio rasista, homofob i da je uzvikivao se**ističke parole?!

Te 2002. godine, Hok je postao predsednik Mladih liberala i uspeo je da protera levo krilo partije koje je njome dominiralo pune 22 godine, piše Telegraf.

Televizija „ABC“ je tom prilikom emtiovala snimak Mladih liberala koji pevaju skandalozne reči.

– Mi smo rasisti! Mi smo s**isti! Mi smo homofobi! – može se videti na narednom snimku.

Zbog svega toga, možda i ne mora da čudi što je najbolji teniser sveta proživeo takav tretman u Australiji i što mu je na nehuman način oduzeta šansa da se na sportskom terenu izbori za pravdu i rezultat.

A internet pamti sve, pa i ovakvo ponašanje Aleksa Hoka.

Novak je morao da prekine školovanje, a Jelena je doktorirala: Šta su po obrazovanju Đokovići?

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)