Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu iznedrila je jedan priličan diplomatski skandal.

СКАНДАЛ НЕ ЈЕЊАВА: Бесна Јужна Кореја тражи хитан пријем код председика Међународног олимпијског комитета!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, tokom objavljivanja prolaska južnokorejske olimpijske delegacije rekom Senom, organizatori su poručili da je „u pitanju nacionalni tim Demokratske Narodne Republike Koreje“, odnosno, da je u pitanju – Severna Koreja. Zvanično ime Južne Koreje je, prosto, Republika Koreja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Izuzetno nezadovoljni što su nazvani kao država sa kojom su, praktično, samo u primiriju od građanskog rata, ne i formalnom miru, južnokorejski zvaničnici su zatražili hitan prijem kod predsednika Međunaodnog olimpijskog komiteta (MOK), Tomasa Baha. Pre nego što je do tog prijema uopšte i došlo, MOK je objavio na društvenoj mreži „Iks“, nekadašnjem Tviteru, sledeće izvinjenje:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Želeli bismo da uputimo duboko izvienjenje zbog greške koja se desila tokom predstavlja južnokorejske delegacije na ceremoniji otvaranja Igara. Pored Južne Koreje, i Severna Koreja učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu, pa se tako dvaput moglo čuti na otvaranju ovog spektakla „Pred vama su sportisti  Demokratske Narodne Republike Koreje“.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst