Senida Hajdarpai, poznatija kao Senidah, iamarana je prije izvijesnog perioda ispred jednog popularnog kluba u Austriji, gdje je trebalo da odri nastup.

Kako se saznaje od dobro obavijetenog izvora s lica mjesta, koji je i prisustvovao incidentu, slovenaka zvijezda je tada pred izlazak na binu izvedena napolje kako bi porazgovarala s ljudima koji su je ekali da bi rijeili probleme koje imaju odranije.

Senidah je dola na vrijeme i sjela u bekstejd. Nita nije ukazivalo na to da e se te noi desiti skandal. Moda pola sata prije nego to je trebalo da pone da pjeva, do ulaza u klub je doao jedan luksuzni automobil s bosanskim tablicama. Jedan ovjek iz tog auta je otiao do ulaza u bekstejd i pozvao je da odmah izae. Ona je to uradila i rekla ostalima da se vraa brzo, im zavri razgovor. Kad je izala, taj ovjek ju je oamario. Senidah se toliko zbunila da nije mogla ni da reaguje. Poeo je da vie na nju da se pravi mnogo pametna i da dobro zna da ima zabranu da pjeva. Pokuavala je neto da mu objasni, ali nije mogla da doe do rijei. Dva, tri puta ju je ba jako iamarao. Taj lik joj je rekao da joj je ovo posljednje upozorenje i da odmah ode da kae gazdama kluba, koji su s naih prostora, da nee moi da pjeva to vee i da joj nije dobro. To je i uradila, a zatim je preplaena s njim otila u auto istakao je na sagovornik svojevremeno, a zatim nam je objasnio da je pjevaica poslije nekoliko dana kontaktirala s ljudima iz kluba i vratila im kaparu, ali i zbog ega je u stvari i nastao problem:

Senidah je bez znanja tih ljudi na svoju ruku ugovorila taj nastup u Austriji. Oni su saznali za to i odmah su napravili haos. Austrija je puna naih ljudi, svi su povezani i teko da bilo ta tu moe da se sakrije. Mnogi od njih ive u ovoj zemlji i dovoljan je samo poziv da neko doe i na svoj nain rijei problem. Poto je dio novca uzela unaprijed, poslije nekoliko dana je vratila novac i jo jednom se izvinila zbog toga to su zbog nje doivjeli neprijatnost kod gostiju koji su to vee doli da je sluaju. Obeala je i da e prvom prilikom opet doi u taj klub i popraviti situaciju. To vee je umjesto nje muziku putao di-dej, a razoaranoj publici su rekli da je Senidi iznenada pozlilo i da ne moe da se pojavi na bini zavrio je sagovornik.

(Express / Pink.rs)

Originalni tekst