Selektroka kanadskog ženskog fudbalskog olimpijskog tima Kanade Beverli Pristman smenjena je sa te pozicije zbog špijuniranja protivničke ekipe, preneo je danas Bi Bi Si (BBC).

СКАНДАЛ ДРМА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ! Ово је епилог афере шпијунажа

Foto: AP

Kanadski fudbalski savez je saopštio da je odluka doneta nakon što što su stigle nove informacije vezane za incident, u kom je kanadska selekcija dronom snimala trening Novog Zelanda, prvog protivnika na Olimpijskim igrama.

Direktor kanadskog fudbalskog saveza Kevin Blu potvrdio je da će Pristman biti suspendovana do kraja Igara, kada će biti održana „nezavisna eksterna istraga“.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Francuska policija je privela analitičara kanadske reprezentacije Džozefa Lombardija kod kog je tokom istrage pronađena letilica, kao i snimci sa dva treninga protivničkog tima. Pored Lombardija i Pristmanove izbačena je i Džasmin Mander, asistentkinja kanadske selektorke.

Kanada je aktuelni olimpijski šampion, a u rvom kolu ovogodišnjih Igara je pobedila Novi Zeland sa 2:1. Pristman samoinicijativno nije vodila ekipu Kanade na toj utakmici.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst