Serija Lud, zbunjen, normalan, u kojoj su se pratile zgode i nezgode tri generacije porodice Fazlinović, bila je jedna od najpopularnijih u regiji, a u njoj su nastupali glumci iz svih dijelova bivše Jugoslavije. Jedna od njih je i bosanskohercegovačka glumica Jasna Žalica (55).

Iako je u više od 30 godina svoje karijere ostvarila niz zapaženih uloga, domaćoj javnosti ostala je najpoznatija kao Šefika, kućna pomoćnica obitelji Fazlinović koja je često bila na meti legendarnog Izeta, kojeg je igrao pokojni Mustafa Nadarević.

“Mustafa je čovjek zbog kojeg mladi ljudi žele biti glumci i čovjek od kojeg se uči i s kojim vam je i čast i zadovoljstvo, a istovremeno vam se čini da ste s njim oduvijek radili. Prirodno je s njim biti u kadru. On je prijatelj i gospodin glumac”, kazala je Jasna jednom prilikom za In Magazin.

Zanimljivo je da glumica u privatnom životu ima posve drugačiji stil od onog u seriji. Inače, Jasna je poznata i po ulogama u filmovima Gori vatra, Kod amidže Idriza, Takva su pravila i mnogim drugima.

Osim što snima serije, filmove i glumi u pozorištu, Jasna je redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. U sretnom je braku s redateljem Pjerom Žalicom, s kojim ima sina Ismara.

(express/index)

Originalni tekst