Kontroverzna pevačica smatra da su optužbe na račun Breskvicine pesme smešne!

Anđela Ignjatović Breskvica ušla je u trku za srpskog predstavnika na „Evroviziji“, koja će se ove godine održati u Švedskoj. Numera „Orlovo gnezdo“ privukla je ogromnu pažnju i dosad broji više od dva miliona i 200.000 pregleda.

Na društvenim mrežama, ali i među narodom mnogi su izrazili svoje oduševljenje, međutim Albanci su se našli prozvani i udarili na srpsku pevačicu, tvrdeći da ona u pesmi „poziva na čišćenje njihovog naroda s Kosova, kako bi Srbi dobili potpunu kontrolu nad teritorijom“.

Kako se o ovome mnogo govori, jedna od tema kod Jovane Jeremić bila je upravo Ignjatovićeva, a pozvana da govori na istu bila je pevačica Maja Nikoić.

Orao je simbol Srbije, ne vidim u čemu je problem! Zašto politika ulazi u muziku? Albanci se mešaju tamo gde im nije mesto, ne bi li tražili teritoriju koja im ne pripada! – rekla je Maja na Pink TV.

Foto: K.Ć.

 

Podsetimo, Anđelu Ignjatović Breskvicu na društvenoj mreži Iks napali su korisnici iz Hrvatske i Albanije, koji su istakli da je pesma „Orlovo gnezdo“ genocidna.

– Poslednja rečenica, po mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci ‘nestati’ s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu – između ostalog je napisano.


Takmičarka

sledeća vest

Originalni tekst