BEOGRAD, 12. novembar 2020, (Njuz) – Ministar finansija Siniša Mali pozvao je danas sve koji duguju pare za porez da olakšaju sebi obaveze tako što će iznos poreza uplatiti na jedan od njegovih računa, pa će on, kad stigne, prebaciti te pare na račun Poreske uprave, saopšteno je iz kabineta ministra.

Mali je to učinio nakon što je video kakva je pometnja nastala među frilenserima zbog najave sankcija za sve koji duguju za porez u poslednjih 5 godina.

– Mnogi koji duguju državi na ime poreza još uvek nemaju relevantne informacije, poput onih gde treba da uplatite pare, na koji broj računa, koliki taj iznos treba da bude i koji su rokovi. Kao najodgovornija osoba u državi, kada je izbegavanje plaćanja poreza u pitanju, pozivam sve frilensere, jutjubere i influensere da iznos uplate na jedan od mojih računa. Sve račune koje posedujem okačio sam na svoj Fejsbuk nalog. Ne obraćajte pažnju na čudne nazive poput Kajmanskih ostrva, Devičanskih ostrva i slično. Vi samo platite, a moje je da se postaram da te pare završe tamo gde treba – rekao je ministar finansija i pojasnio koliko para i do kad treba uplatiti.

– Što se iznosa tiče, uplatite što više možete. Ako nemate, pozajmite, uzmite kredit, prodajte imovinu. Ako imate više od 20 nekretnina, zemljište, poslovnu zgradu, šta god, prodajte to, snađite se ljudi, nemojte ja da vam crtam. A što se roka tiče, u suštini nema nekog fiksnog datuma do kad treba da mi platite, ali nemojte baš ni da gnjavite – rekao je Mali i obećao da će pare odmah proslediti gde treba.

– Čim pare legnu, prebacujem ih na poresku, majkemi, evo vidite – rekao je Mali dok je pokazivao raširene prste i noge i izbačen jezik, kako ne bi ispalo da nešto krije – Porez mora da se plati, a zašto ga ne platiti na moj račun i tako ubrzati njegovo punjenje. I posle punjenje računa poreske čim im prebacim pare, naravno – objasnio je Mali.

Kako saznajemo, frilenseri su već krenuli da plaćaju na ministrov račun, a na pitanje kako da znaju da će pare leći poreskoj, iz Poreske uprave upitali su “da li je moguće da nemate poverenja u osobu koja se već dugo bavi utajom poreza?”

Miroslav Vujović

The post Siniša Mali pozvao frilensere da uplate porez na njegov račun pa će on prebaciti pare poreskoj appeared first on Njuz.net.

Original Article