FUDBALSKA Srbija, Italija, Evropa i svet su se pre tri dana oprostili od Siniše Mihajlovića. Na komemoraciji i sahrani u Rimu bilo je suza, aplauza i bujice emocija koje su podsetile na karijeru i život nezaboravnog “bombardera” sa ubitačnom levicom i omiljenog trenera na Apeninima i nekadašnjeg selektora Srbije.

СИНИША ЈЕ БИО НАШЕ СВЕТЛО: Никада реч не може да опише тугу, никада реченица не може да искаже праву бол

FOTO: Ata images

Rođeni brat Dražen Mihajlović juče se otvorenim pismom, poslatim na adrese srpskih medija, još jednom oprostio od svog Siniše i zahvalio mnogima na rečima saučešća, utehe i ohrabrenja.

– Nikada reč ne može da opiše tugu, nikada rečenica ne može da iskaže pravu bol. Ko ovakav gubitak oseti, zna šta su bol i tuga. Bol onaj najgori, tuga ona najveća. Izgubili smo naše svetlo, stub naše kuće i naših života, našeg brata, sina, supruga, oca i dedu. Svesni smo da Siniša nije bio samo naš i da su ga i srpska i italijanska nacija smatrale svojim i zato osećamo da u ovom bolu nismo sami. Fudbalski svet koji smo videli, narod i podršku, zasigurno govore koliko je bio veliki. I za fudbal i za narod. I za Srbiju i za Italiju. I kao igrač i kao trener – naveo je na početku mlađi Sinišin brat Dražen.

FOTO: Privatna arhiva

On je, zatim, istakao da želi da se ispred porodice Mihajlović zahvali i izrazi duboko poštovanje svima koji su porodici uputili reči saučešća:- Žel

im da zahvalim svim srpskim, italijanskim i evropskim medijima, svima iz sveta fudbala, Sinišinim saigračima, kolegama, saradnicima, prijateljima, poznanicima, svima koji su ga voleli i poštovali i u čijim mislima je bio tokom njegove duge i naporne borbe. Za trenutak su se ujedinile dve crkve, na tome posebnu i neizmernu zahvalnost iskazujemo patrijarhu Porfiriju koji je dao saglasnost vladiki Andreju Ćilerdžiću da održi opelo. Patrijarh je lično dao odobrenje da se napravi pravoslavni krst kako bi bio dopremljen u Rim.

Dražen Mihajlović je posebnu zahvalnost izrazio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na neizmernoj podršci porodici Mihajlović.

– Posebna zahvalnost izražavam i Ambasadi Srbije u Italiji i Ambasadi Srbije pri Svetoj stolici. Takođe, ambasadorki Crne Gore u Rimu Mileni Šofranac Ljubojević. Hvala rukovodstvu Crvene zvezde, na čelu sa Zvezdanom Terzićem i Svetozarom Mijailovićem, koji su nam još jednom pokazali koliko je naš Siniša neotuđiv deo crveno-bele porodice. Sve boje i timovi bili su ujedinjeni u našem bolu. U ovoj utakmici zvanoj borba za život navijali su svi kao jedan. Hvala navijačima Crvene zvezde, podjednako i Partizana, koji su mu odali počast. Ništa manje i navijačima Lacija, Bolonje, Intera, Rome, Sampdorije, Milana, Fiorentine, Torina. Delu delegacije FSS koji je došao na poslednji ispraćaj našeg Siniše. Jedino ostaje nejasno zašto se nisu udostojili da izjave saučešće članovima porodice i pruže reči utehe – dodao je Dražen Mihajlović.

FOTO: Ata images

Sinišin mlađi brat je na kraju podsetio da je sada Italija “večni dom” za njegovog brata:

– Zahvaljujemo se čak i onima koje je moj brat smatrao velikim prijateljima i učestvovao u stvaranju njihovih karijera, a koji se nisu pojavili na sahrani, niti izjavili saučešće porodici. Njima na čast. Hvala Italiji koja je upriličila ispraćaj dostojan najviših državnih činovnika i time još jednom pokazala da je ona za njega drugi, a sada i večni dom. 

ARIJANA JE ŽENA LAVICA

DRAŽEN Mihajlović se posebno obratio Sinišinoj ženi Arijani:

FOTO: Privatna arhiva

– Hvala do neba mojoj snaji Arijani. Ženi koja je lavovski sa mojim bratom vodila ovu borbu od prvog do poslednjeg dana. Samo nas dvoje znamo kroz šta smo prošli i koliko nas je ova bol učinila jačim i jedinstvenijim. Pamtimo Sinišu onakvog kakav je bio, a bio je veliki. Nije samo bio, nego je i ostao. Nikada zbogom, samo doviđenja, dragi moj brate.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige “Serviraj za pobedu” i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst