Australijski teniser i finalista Vimbldona Nik Kirjos izjavio je danas da bi Janik Siner trebalo da dobije suspenziju od dve godine, nakon što je objavljeno da je svetski broj 1 dva puta ove godine bio pozitivan na doping testu.

„Ovo je nenormalno, bilo da je slučajno ili namerno“, napisao je Kirjos na Iksu. „Testiran si dva puta na zabranjenu (steroid) supstancu. Trebalo bi da te nema dve godine. Performans ti je bio poboljšan. Krema za masažu, ma važi…“

Na jedan od komentara da se kontaminacija dogodila slučajno, Kirjos je odgovorio da je to nemoguće.

„Slučajno? Da li stvarno mislite da je fizio utrljao kremu na otvorenu ranu i da je test zbog toga bio pozitivan. Ma dajte…“ napisao je Kirjos.

Nakon objavljene vesti, svoje mišljenje o doping skandalu dalo je i nekoliko drugih tenisera. Polufinalista Vimbldona iz 2021. godine Denis Šapovalov napisao je na Iksu da su na delu duplli standardi.

„Ne mogu ni da zamislim kako se trenutno osećaju igrači koji su suspendovani zbog nedozvoljenih suspstanci“, napisao je on. „Različita pravila za različite igrače“.

Nekadašnji svetski broj 10 Luka Puj napisao je da bi trebalo da prestanu da tenisere „smatraju budalama“.

„Mislio sam da ja imam težak utorak“, napisao je britanski teniser Liam Broudi.

„Bilo da je dopingovan ili ne, ovo nije ispravno. Mnogi igrači su prolazili kroz sličnu situaciju i morali su mesecima i godinama da dokazuju svoju nevinost“, napisao je Broudi na Iksu.

Sinerov tim danas je saopštio da je bio je pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol tokom ovogodišnjeg mastersa u Indijan Velsu. U saopštenju piše da je do prekršaja došlo nakon što je Sinerov fitnes trener kupio proizvod koji je korišćen za negu posekotine na prstu Sinerovog fizioterapeuta.

„Janik nije znao ništa o tome, a njegov fizioterapeut nije znao da koristi proizvod koji sadrži klostebol. Fizioterapeut je obavio tretman bez rukavica i u kombinacijama sa raznim lezijama na Janikovom telu izazvalo je nenamernu kontaminaciju“, navodi se u saopštenju.

Post Views: 163

Originalni tekst