Bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović ove godine suočio se sa dva teška životna izazova.

U sarajevskom naselju Drvenija njegovog 17-godišnjeg sina Orhana 11. februara udario je automobil kojim je upravljao nesavjesni vozač, inače nekadašnji učesnik rijaliti programa, a pet mjeseci kasnije preminula je Danisova majka – nakon teške bolesti.

U novom intervjuu za hrvatsku Gloriju Tanović otkriva da je Orhan danas puno bolje.

“Krenuo je u školu i sve se polako vraća u normalu. Rehabilitacija još traje, ali mlad je i siguran sam da će uskoro sve biti kao prije”, kazao je Tanović.

Orhan je jedno vrijeme bio u komi.

Po dobijanju dozvole od doktora u Sarajevu, Tanović je sina na rehabilitaciju poslao u Zagreb, gdje je na klinici Glavić počeo oporavak, a bio je to, kaže reditelj, dobar izbor.

“Stručni ljudi, nevjerovatne mašine i mnogo volje učinili su da Orhan prohoda nakon samo dva mjeseca. Svi su predviđali da će oporavak trajati mnogo duže, ali Orhan je pokazao snagu i volju, vježbao je po 12 sati dnevno i na kraju uspio”, opisao je Tanović borbu.

Tokom rehabilitacije sinu je davao i kanabisovo ulje.

“Teško je reći u kojoj mjeri nešto pomaže, ali činjenica je da se Orhan jako brzo oporavio nakon što sam mu počeo davati ulje. U početku se nije sjećao što se desilo deset minuta ranije. Nakon što smo mu počeli davati ulje, sve se počelo vraćati u normalu. Ali, ponavljam, koliko je zaista pomoglo, teško je reći. Orhan ima 17 godina i to je vjerovatno najviše pomoglo da se tako brzo oporavi”, dodaje reditelj, uz napomenu da za sebe ne može još reći da li se oporavio.

“Ne znam. I danas mi ponekad zasuze oči kada pomislim na sve što se desilo i da je moglo završiti mnogo gore”, priznao je Tanović.

Po njegovim informacijama, vozač je dobio dvije godine zatvora.

“Nas je unesrećio, sebi uništio dvije godine života”, zaključio je Tanović.

(Express/CDM)

The post SIN DANISA TANOVIĆA SE OPORAVLJA NAKON NESREĆE: Krenuo je u školu, rehabilitacija još traje appeared first on Express.

Original Article