DUNjA Simonović Bratić izjavila je da na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope da nema ni izveštaja o izborima u Srbiji, a da su ljudska prava umrla na teritoriji Kosova i Metohije.

СИМОНОВИЋ БРАТИЋ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ САВЕТА ЕВРОПЕ: Људска права су сахрањена на Косову и Метохији, а извештаја о изборима у Србији ни нема

Foto. Printskrin

– Sutra ćete ugostiti takozvanog predsednika skupštine takozvanog Kosova. Da li ćete njega pitati od izborima na Kosovu i Metohiji?! Da li ćete ga pitati o pravima Srba?! Ako postoji nešto u Evropi gde su ljudska prava umrla i sahranjena, onda je to teritorija Kosova i Metohije. A vi danas hoćete da pričamo o izborima u Srbiji i navodnim nepravilnostima. A gde je izveštaj o izborima u Srbiji? Nema ga! – kazala je ona.

Dunja Simonović rekla je da su pojedini posmatrači počeli da se žale kada su shvatili da njihovi saradnici u opozicije u Srbiji nisu dobili izbore.

– Moram da priznam da sam vrlo dirnuta tolikom pažnjom, iako u svojim zemljama imate mnogo problema. Takođe, niko nije imao ništa da kaže o izborima koji su održani na Kosovu i Metohiji u kontejnerima, iako su svi Srbi morali da migriraju da bi glasali.

– Samo nekoliko sati nakon što su shvatili da njihovi saradnici neće uraditi ništa na izborima u Srbiji, određeni posmatrači su počeli da dižu buku. Iako su pre toga potpiisali zapisnike – rekla je Dunja Simonović. Takođe isti ljudi koji govore o neregularnostima u Srbiji su glavni zagovarači „nezavisnosti“ tzv. Kosova – dodala je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst