Kao što je portal magazina “Express” već objavio, pjevačica Jana Todorović trebala je pjevati danas u Luksemburgu na teferiču, s obzirom da je praznik Dan očeva, ali se nije pojavila. Trebala je pjevati zajedno sa Ljubom Aličićem, ali su organizatori našli brzo zamjenu u Emini Tufo, koja je boravila u blizini.

Iz pouzdanih izvora smo saznali da su Janu uhapsili na aerodromu u Cirihu i provjerom svih njenih papira nije imala dozvoli da pjeva u Švicarskoj. Morala je da prespava u zatvoru, a onda su je prvim letom prebacili za Beograd. Naime, Švicarci su jako rigorozni po tom pitanju, ali da je možda u Cirih doletjela avionom iz Njemačke, s obzirom da je državljanka Europske Unije do ovoga možda ne bi ni došlo.

Tim povodom Ljuba Aličić je javno prozvao svoju kolegicu, jer se nije pojavila na zakazanom teferiču. Od pjevača sa višedecinijskom karijerom to niko nije očekivao da javno proziva mlađu kolegicu koja zbog spleta okolnosti nije mogla da dođe. Umjesto da joj da podršku, on pokašava da je ocrni pred publikom, s obzirom da i sam vjerovatno u Luksemburgu pjeva bez radne dozvole, odnosno na crno.

Originalni tekst