Srbi su se ponovno našli isprovocirani zbog Severine koja je tokom novogodišnjeg koncerta u Kotoru otpjevala pjesmu ‘Ivanova korita’ pa na kraju uzviknula: ‘Ne dajte Crnu Goru!’

Nakon novog skandala, Severini se putem društvenih mreža obratila Ljubica, kćerka pokojne Merime Njegomir, koja je poručila pjevačici da nije otpjevala nikakvu crnogorsku pjesmu već veliki hit njene majke čiji je autor Srbin.

Kurir.rs je kontaktirao autora pjesme, Milutina Popovića Zahara, koji je u izjavi osuo ‘drvlje i kamenje’ po hrvatskoj pjevačici i njenim navodnim provokacijama.

-Kao prvo, pjesma je univerzalna, a kao drugo, moj otac je iz Vasojevića, a majka iz Loznice. Ja sam Srbin i ne odvajam Crnogorce od Srba. Ko odvaja, neka mu je na čast. Svatko ima pravo na svoje mišljenje – rekao je Zahar, pa nastavio:

-Ivanova korita nije crnogorska pjesma. Severina svira k…., da oprostite. Sve je ispolitizirano pa tako i nešto što je lijepo. Ne treba obraćati pažnju na to. Ta pjesma je nastala onog dana kada je bombardirana TV Beograd. Tad se moj stric Jakša razbolio od raka gušterače. Živio je u Beogradu i ja sam ga otišao vidjeti, a on se već polako gasio. I pošto je bio porijeklom iz Crne Gore, rekao mi je: ‘Molim te, nećače, donesi mi vode s Ivanovih korita kod Cetinja, čini mi se kako ću ozdraviti od toga’. Njegova žena je to čula i rekla mi je: ‘Natoči mu vode s bilo kojeg izvora i donesi.’Tako sam i napravio – ispričao je Zahar.

Originalni tekst