Severina nije jedina javna ličnost koja prolazi kroz borbu za starateljstvom nad detetom, a jedna od onih koje su bez zadrške govorile o svojoj muci jeste i Ivana Stamenković Sindi.

Hrvatska pevačica Severina Vučković izgubila je bitku vođenu za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, kojeg je dobila u vanbračnoj zajednici sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem.

Foto: ATAIMAGES

 

Vrhovni sud je doneo presudu da se starateljstvo nad njihovim maloletnim sinom Aleksandrom, u potpunosti vraća ocu deteta. Vučkovićeva prolazi kroz bolan period, a sa sličnom situacijom susrela se nekadašnja članica grupe „Models“, Ivana Stamenković Sindi.

Ona je, svojevremeno, podelila svoje iskustvo o borbi za dete.

To je jednostavno situacija koju ne možete da prevaziđete, ne možete da se odreknete svog deteta i niko ne može da vas uteši u tom momentu. To su zaista teške stvari koje mogu da razumeju samo žene kojima se to desi, niko drugi – započela je Sindi, pa nastavila:

Meni je oduzeto starateljstvo nad detetom kada je ćerka imala četiri i po godine i to je bio težak period u mom životu, ali sada je iza mene jer je Petra velika devojčica koja danas ima trinaest godina. Nas dve imamo fenomenalan odnos, ali u tom trenutku odvojiti majku od deteta je zaista bilo tragično. To je ružan deo mog života koga više ne želim ni da se sećam.

Foto: printscreen

 

Posle teškog perioda i veoma burnog razvoda Stamenkovićeva ne krije da njena bitka i dalje traje, ali, kako navodi, najgore je prošlo.

Ja sam se u to vreme najviše plašila da to sve ne ostavi neke psihičke posledice na dete jer je ona bila baš vezana za mene. Zato sam joj u to vreme govorila da mama ima mnogo posla i da zbog toga mora da bude više kod oca. Ona to nije prihvatala sa osmehom i sa lakoćom, ali smo nekako pregurale to – prisetila se Sindi.


Originalni tekst