Šesta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije ulazi u samu završnicu. U subotu i nedelju (24. i 25. avgusta) biće održano Republičko finale, a osam najboljih ekipa koje će se boriti za glavnu nagradu – rukometni teren, a to su: Brodarevo (Prijepolje), Grljan (Zaječar), Donja Trepča (Čačak), Kaonik (Kruševac), Lučica (Požarevac), Orane (Bojnik), Odžaci (Trstenik), Čumić (Kragujevac).

ШЕСТА СЕЗОНА СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Борба за главну награду - рукометни терен

Foto: SSS

 U projektu je učestvovalo 40 gradova i opština, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sumirao je utiske dosadašnjeg dela sezone:

– Posebno sam vezan za ovaj projekat Sportskog saveza Srbije jer sam inicirao da se uspostavi sistem takmičenja za sve one koji ne žive u gradovima, kako bismo skrenuli pažnju na sport i zdrav način života i na selu. Uz pomoć ovog projekta čuva se tradicija od zaborava i promovišu prave vrednosti. Ponosan sam što već šest godina uz sve izazove organizujemo ovu manifestaciju i nadam se da će i ova 6. po redu sezona biti završena na najbolji mogući način u Čačku. Želim da se zahvalim i svim kolegama iz teritorijalnih sportskih saveza koji su iz godine u godinu uz nas i pomažu sprovođenje Seoskih igara SSS. Hvala i Ministarstvu sporta koje nam je velika podrška, a ne smem zaboraviti ni grad Čačak koji je ponovo prihvatio domaćinstvo finala. Kako su svi uslovi bili odlični 2022. godine, ponovo ćemo uz veliku pomoć kolega iz Čačanskog sportskog saveza i Sportskog centra Mladost imati 160 takmičara na terenima kraj Morave – istakao je Štefanek.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković istakao je da kroz godine organizovanja Seoskih igara SSS ima i pozitivnih zapažanja:

-Veoma nam je drago što u okviru Seoskih igara SSS imamo sve više mladih takmičara. Svi imaju jednaku želju da pobede i daju svoj maksimum za selo iz kog dolaze. Hvala našim prijateljima, i ove godine uz nas je Voda voda, a partner 6. sezone Seoskih igara SSS je Meridian fondacija koja je spremila iznenađenje za prve tri ekipe. Verujem da će takmičari iz Čačka poneti samo najlepše uspomene i pokazati ferplej na terenima – rekao je Marinković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

NA terenima SC „Mladost“ osam ekipa će se takmičiti u: malom fudbalu, odbojci, šahu, nadvlačenju štapa, trci u džakovima, bacanju kamena s ramena, poligonu spretnosti, nadvlačenju konopca, skoku u dalj iz mesta i obaranju ruku. U nedelju ćemo saznati ko će osvojiti glavnu nagradu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst