Šešelj za Danas o tome zašto podržava Milatovića a ne Đukanovića 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, odglasio se na televiziji Hepi kod Milomira Marića povodom drugog kruga izbora u Crnoj Gori. Kako je rekao, najvažnije je da Milo Đukanović ode sa vlasti.

Zašto je najvažniji odlazak Mila Đukanovića sa vlasti, Šešelj za Danas kaže da je Đukanović više od 30 godina na vlasti „i da je najbolji na svetu, krajnje je vreme da ode“.

„Pogotovo kad imamo u vidu da je on sistematski kriminalizovao crnogorsko društvo, ostvario mafijaški koncept vlasti, da je progonio srpski narod i slične nepodopštine činio“, kaže lider SRS-a za Danas i dodaje da je Milatović za njega „jedna nepoznanica“.

„On je relativno nov čovek u politici, veoma mlad, ali sve je bolje od Đunakovića. Milatović je obrazovan čovek i korektan je prema ostalim strankama“, kaže Šešelj.

Ukoliko sadašnji lider Crne Gore padne sa vlasti, novi čovek na čelu te države, prema Šešeljevim rečima, biće sveden na svoja ustavna ovlašćenja.

„Ko će formirati vlast zavisi od rezultata parlamentarnih izbora“, tvrdi predsednik Srpske radikalne stranke.

Uzevši u obzir Đukanovićevu prošlost, da je zemlju sačuvao od bombardovanja 1999. godine, da ju je uveo u NATO, Vojislav Šešelj kaže da je Crna Gora ipak bombardovana te godine, iako ne u meri u kojoj Srbija.

„To što je uveo Crnu Goru u NATO uradio je na protivustavan način – bez referenduma. NATO ne dozvoljava nijednoj budućoj članici da se učlani dok ne sprovede referendum. U Crnoj Gori je napravljen izuzetak jer su unapred znali da je narod protiv ulasna“, govori Šešelj, osvrćući se na rezultate referenduma iz 2006. godine o nezavisnosti Crne Gore, za koji takođe kaže da je nedvosmisleno utvrđeno da su falsifikovani.

Šešelj je rekao da je bio protiv otcepljenja Crne Gore, ali da je poštuje kao suverenu državu i da mu nije namera da je protiv volje građana prisvaja državnoj zajednici.

„Ja se pre svega brinem o sudbini Srpskog naroda u Crnoj Gori i želeo bih da se maksimalno poštuju njegova ustavna i ljudska prava“, zaključuje Šešelj.

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst