Vimbldon 2024. je za polovinu učesnika počeo u ponedeljak, a kada je na red došla druga polovina – desila se i istinska senzacija.

СЕНЗАЦИЈА НАД СЕНЗАЦИЈАМА: Пехар Вимблдона неће опет у исте руке као прошле сезоне!

FOTO: Tanjug/AP

Drugačije i ne može da se opiše kada već u prvom kolu ispadne osoba koja brani titulu.

Šampionka iz 2023, Čehinja Marketa Vondroušova, ne samo da nije uspela da ponovi prošlogodišnji podvig, već je zaustavljena u uvodnoj rundi.

Marketa Vondroušova u prvom kolu Vimbldona 2024 / FOTO: Tanjug/AP

 

A ispala je od autsajderke.

Džesika Buzas Maneiro, 21-godišnja teniserka iz Španije, tek 83. na VTA listi, došla je na Vimbldon posle učešća na dva čelendžera. Zapravo, od aprila nema pobedu na nekom od većih turnira, a i tu jednu je ostvarila na domaćem turniru, u Rimu.

Od tada je gubila i na startu kvalifikacija u Rimu, i u prvom kolu Rolan Garosa, a samo na čelendžerima uspevala da pobedama ostane u kakvoj-takvoj formi. A onda – debi na centralnom stadionu Vimbldona, protiv šampionke.

I to na podlozi na kojoj nikada nikog nije pobedila, a samo pet mečeva na travi je dosad igrala.

Ali baš ona, Džesika Buzas Maneiro, pobedila je Marketu Vondroušovu, i to u dva seta – konačan rezultat je glasio 6:4, 6:2 za autsajderku, koja se nadmetala sa šestom teniserkom sveta. Posle prve grend slem pobede u životu, naredna suparnica senzacije iz Španije biće ili sunarodnica Buksa, ili Rumunka Bogdan.

Kad igra Novak Đoković?

Odlukom organizatora Vimbldona, Srbin izlazi na teren upravo posle meča Vondroušova – Buzas Maneiro.

Prenos meča Novak Đoković – Vit Kopriva možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

A i inače, ne samo Noleta, već i sve o tenisu, pratite na sportskim stranicama portala „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst