Iako se u posljednje vrijeme kontroverzna pjevačica Senka Pinkov rijetko pojavljivala u medijima, ona nije napustila estradnu scenu. Nakon albuma „Prsa u prsa“, sa još nekoliko novih pjesama počastila je svoje fanove. Kako kaže, pozivi za nastupe širom Bosne i Hercegovine, pa i van njenih granica sve su češći. Pored kvalitetne interpretacije pažnju publike privlači i svojim atraktivnim izgledom.

-Znam da me na nastupima publika svlači pogledima, ali meni to ne smeta. I da praktično uspiju u tim namjerama, imala bih šta pokazati. Lijepa žena ne treba da se stidi svog izgleda, niti da skriva ono što će njen scenski nastup pretvoriti u pravi ugođaj za oko i uho. Ne trebamo se farbati, nastavlja ona. Svaka žena, pa i pjevačica, sve češće je na meti onih koji se žele uvući u njeno srce. To je usud svake lijepe žene. Svi te tapšu po ramenu, hvale te, a u stvari čekaju prvu priliku da te odvedu u svoj krevet – priča Senka.

Senka Pinkov rijetko je odgovarala na prozivke onih koji je tračaju. Međutim, na neke priče kolegica koje su izjavljivale kako njoj ne priliče golotinja i oskudno odijevanje, nije mogla ostati ravnodušnom.

-Takve, jednostavno, preko mog imena pokušavaju skrenuti pozornost javnosti na sebe. Uostalom, erotika i prikladno odijevanje u mojim godinama teško je svrstati u golotinju. Moja publika zna da ja oskudnim odijevanjem nisam i ne gradim svoju karijeru. Na estradi teško opstaju one koje ne znaju pjevati.

Ipak, ne libiš se pokazati ljepote kojima te obdarila majka priroda?

-A i zašto bih. To pokazivanje, dozirano elementima erotike, nikada nije prelazilo granice dobrog ukusa i moglo se okarakterisati kao vulgarno. Znam da na moje nastupe mnogi dolaze, ne samo da me slušaju već i vide. Zašto dobru pjesmu ne uviti u primamljivu ambalažu i fanovima, pored ugođaja za uši, prirediti i ugođaj za oči. Moji obožavaoci znaju da moje krpice nisu mamac sa kojim im prodajem bofl robu. Jednostavno, sve je to dio mog imidža.

-Ne zavidim nikome ko se oskudnije odijeva od mene ili fotografiše bez odjeće. Svako radi onako kako misli da je najbolje za njegovu karijeru. Senka, bez obzira na sva poturanja nogu, radi, traje i opstaje, a opstati u nemirnim estradnim vodama teško je bilo kome ko se kvalitetom interpretacije ne može legitimisati. Držim se one narodne izreke: „Ženu ne čine grudi i stražnjica, već stav i karakter“.

Razgovarao: E. MURAČEVIĆ

Originalni tekst