Seničić: U Crnu Goru i Albaniju putovanja bez uslova, za Tursku i Egipat neophodan PCR test

Državljani Srbije trenutno bez ikakvih uslova mogu da putuju u Albaniju, Crnu Goru i Tanzaniju, dok je za Egipat i Tursku potreban PCR test, izjavio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić.

Yuta, logo
Yuta, logo

Seničić je za RTS rekao da dogovor sa Grčkom, koji je "načelno postignut", za 15-tak dana treba da bude ozvaničen, i građani će od sredine maja moći u tu zemlju da putuju sa potvrdama o vakcinaciji protiv koronavirusa bilo kojom vakcinom.

"Grčka ne planira da zatvara granice ove sezone", rekao je Seničić i dodao da će ta zemlja do početka turističke sezone vakcinisati protivkorona virusa najveći broj zaposlenih u turizmu, dok će oni koji nisu vakcinisani na svaka tri dana raditi brze antigenske testove.

On je rekao da će kao prioritet biti realizovana "zamenska putovanja" koja su gradjani ranije uplatili, dok će onima koji ne budu iskoristili te aranžmane, od 1. januara naredne godine biti vraćen novac.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article