Bivši učesnik rijalitija “Farma”, Semir Džanković iz Novog Pazara, pojavio se u najnovijoj epizodi muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, koja je emitovana preksinoć, pa je oberučke prihvaćen od članova žirija i publike, iako je sa imanja u Lisoviću bio diskvalifikovan zbog psovanja srpske dece i širenja mržnje prema Srbima. Ipak, dosta je onih koji su ostali iznenađeni zbog komentara članova žirija s obzirom na to da je Semir nizao skandale tokom učešća na “Farmi 6”, kada je, pored nacionalističkih ispada, pretnji i psovki, ušao u vezu sa koleginicom Gabrijelom Pejčev, navodno dok se takmičio u “Pinkovim zvezdama” i kada je bio oženjen.

Naime, Džanković je po završetku nastupa insistirao da uđe u tim Svetlane Cece Ražnatović, koja je pristala da mu bude mentor, a onda je objasnila da je oduvek volela kako peva. 

Printscreen/Instagram

Semir Džanković

Mi smo stari poznanici, još iz jednog drugog takmičenja na Pinku. Semir je bio u “Pinkovim zvezdama”. Bila sam mu velika podrška tada, jer mi se uvek sviđalo kako peva. Enis i on su moja krvna grupa, potpuno po boji glasa i načinu pevanja. Od mene sve čestitke i imaš apsolutnu podršku. Sećam se kako je pevao već tada u “Pinkovim zvezdama”, ali je Saša Popović bio gluv da prepozna njegov talenat. Ja se uvek borim za Novopazarce, to je opšte poznato – prokomentarisala je Ražnatovićka, a pohvalnim komentarima obasipali su ga i ostali članovi žirija.

Dragan Stojković Bosanac pravio se kao da ne poznaje Semira iz rijaliti-programa i prethodnih takmičenja u kojima je bio, pa mu je dao vetar u leđa da nastavi u smeru u kojem je krenuo.

Public

Semir Džanković

Ja se, pravo da ti kažem, ne sećam da si se ti ikada igde takmičio. Imam utisak da te poznajem pet sezona. Gledao sam “Pinkove zvezde” zbog Cece, kandidata se ne sećam. Semir je meni odličan i samo treba da nastavi da se bori. Konačno je došao na pravo mesto – pričao je kompozitor.

printscreen

Semir Džanković je učestvovao u rijaliti šou programu “Farma”

Podsećamo, do skandala i fizičkog obračuna došlo je kada je Semir na “Farmi 6” nožem nasrnuo na pevačicu Maju Nikolić. Ona je pevala pesmu “Tamo daleko”, a potom i himnu “Bože pravde”, što je Semira izbacilo iz takta, jer je smatrao da ga namerno provocira. Te je počeo da divlja i preti da će joj “je*ati decu i ubiti na mestu”. Dok je Nikolićka pevala, on je uzvikivao “Alahu ekber” (što u bukvalnom smislu znači “Bog je najveći”, a što je obično povik koji se koristi u verskom ratu džihadu). Tad se priključila starleta Tamara Đurić, koja je stala na stranu Nikolićke i osudila Džankovića, rekavši mu da može da “je*e svoju decu, a ne srpsku”, zbog čega ju je pevač udario i napustio “Farmu”. Zbog cele situacije Semir se povukao iz javnosti , ali je nastavio da se bavi muzikom, pa je okušao sreću kod Saše Popovića u “Zvezdama Granda”.

Posle incidenta, kako se tada pisalo, protiv Džankovića su navodno podnete krivične prijave zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje i pretnji ubistvom farmerima.

Maja Nikolić je prokomentarisala Semirovo učešće u takmičenju, kao i skandal u kojem se našla 2015. godine, a ona je poručila da Džanković nikada više sebi ne treba da dozvoli nacionalizam, nasilje i pretnje.

Printscreen You Tube/Hit Informer

Maja Nikolić, pevačica

Nisam imala pojma da je Semir u takmičenju jer sam na putu. Kada se sve to desilo na “Farmi” samo se Tamara ponela muški i stala u moju zaštitu. Patriota sam, ali nikada nikoga tako ne bih provocirala. Semira je produkcija s pravom diskvalifikovala. Nadam se da nikada više neće sebi da dopusti takav kiks – rekla je pevačica za Srpski Telegraf.

BONUS VIDEO:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst