Selaković: Postoji deo SNS koji je protiv Vučića, ispitati i umešanost stranog faktora

Ministar inostranih poslova Nikola Selaković izrazio je uverenje da će se država izboriti sa kriminalom u društvu, ali je dodao da "deli stavove" da postoji deo Srpske napredne stranke koji je protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Srđan Ilić: Nikola Selaković
Foto: Srđan Ilić / Nikola Selaković

Selaković na televiziji Prva nije želeo da direktno odgovori na pitanje o umešanosti funkcionera SNS-a u kriminal, ali je rekao da deli stavove potpredsednika SNS-a Miloša Vučevića "jer Vučević nije veverica i zna šta govori".
Na pitanje da li misli na Vučevićevu izjavu "da postoji deo SNS-a koja je protiv predsednika Vučića" i da među takvima ima i "ministara, i direktora, i drugih stranačkih funkcionera", Selaković je rekao da je "uveren da će sa takvim pojavama u društvu i stranci da se izbore do kraja".
Selaković je istakao da bi kada je reč o napadima na predsednika Srbije pored unutrašnjeg faktora trebalo da se ispita da li je i strani faktor umešan u pripremu različtith kriminalnih radnji.
On je je čestitao resornim ministrima na dosadašnjoj borbi protiv kriminala.

Brzi PCR testovi za putovanja

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je i da će država Srbija obezbediti građanima brze PCR testove za putovanja ukoliko Evropska unija donese odluku da omogući ulazak jedino onima koji su primili vakcine zapadnih kompanija.
"Bitno je da ćemo povećati efikasnost našeg sistema i rezultati testova će građanima biti dostupni u roku od 90 do 120 minuta", rekao je Selaković I dodao da će se tek razmatrati da li će građani plaćati testove i kolika će biti njihova cena.
Selaković je ukazao na nelogičnost da EU najavljuje dozvole za putovanja samo onima koji su primili neku od vakcina koje je odobrila Evropska agencija za lekove dok u isto vreme Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i Bosna i Hercegovina još nisu dobile nijednu dozu iz EU.
Ističući da je cilj imunizacije očuvanje zdravlja građana a ne putovanje, on je podsetio da rusku i kunesku vakcinu koriste i pojedine članice EU medju kojima su Mađarska, Slovačka i Češka.
Govoreći o donaciji vakcina Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, Selaković je ocenio da je Srbija tim gestom pokazala koliko joj je važna regionalna saradnja, i da u tom slučaju nema pobeđenih i poraženih već zajednička borba "pre svega" protiv kovida-19 i siromaštva.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article