Treći Moto susret Klis okupio je više od deset hiljada posjetitelja i opravdao titulu najposjećenijeg moto partija Dalmacije. Atmosferu sličnu legendarnom Woodstocku dodatno je zagrijalo Zabranjeno pušenje, čiji frontman, Sejo Sekson, kaže kako će zauvijek biti zahvalan pjesmi Karabaja što im je otvorila vrata bikerskog svijeta.

I nakon četiri desetljeća legendarno Zabranjeno pušenje nastavlja oduševljavati, a koncert na zaklonjenoj livadi pored Splita, pred tisućama odlično raspoloženih obožavatelja, dugo će se pamtiti.

”Ne vjerujem da su Rolling Stonesi više u tome zbog para, ne vjerujem da je Bijelo dugme više u tome zbog para. Ja mislim da je u rock and rollu ipak ljubav ono što drži ljude tako dugo. Ima puno boljih načina da se zarade pare, a i unosnijih muzika”, govori Sejo Sekson.

Prije pjesme Karabaja, kaže, nisu ih pozivali na moto partije, čije su pozornice bile rezervirane za Divlje jagode ili Atomsko sklonište.

”Ta pjesma je nama otvorila ta vrata i beskrajno sam zahvalan da mi je otvorila cijeli ovaj svijet u kojem lutamo već 20 godina. Odsvirali smo na stotine festivala od tada i drago mi je jer bi propustio te divne ljude, koji izgledaju tough i mačistički, ali su ustvari krasnih ljudi, među kojima ima stomatologa, pravnika…”, kaže.

Više od deset tisuća bajkera stiglo je iz svih krajeva Europe na festival koji je već stekao kultni status.

”Sretni smo što je odaziv ovako lijep i dobar. Želimo širiti jednu pozitivnu i dobru atmosferu među bajkerima i svima koji žele osjetiti dašak našeg svijeta”, kaže.

A moto moto-partija je jednostavan.

”Dođi, uživaj, budi tu, a ako misliš radit problem, ostani doma!”, izjavio je Marko iz Splita.

Ovogodišnji susret na Klisu, kao i prethodna dva, ima humanitarni predznak jer sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.

Više od 120 klubova iz cijele Europe najavilo je dolazak i sljedeće godine na Kočinje brdo te pozivaju i one na četiri kotača da im se pridruže, jer ljubavi i vrhunske energije imaju za sve.

(Express / Dnevnik.hr)

Originalni tekst