Schneider Electric, globalni ekspert za upravljanje energijom i automatizaciju, proglašen je jednim od tri globalna Svetionika cirkularnosti u izgrađenom okruženju po izboru Svetskog ekonomskog foruma i firme McKinsey. Ovo priznanje potvrđuje značajna dostignuća Schneider Electrica u uvođenju cirkularnih modela poslovanja duž celog svog asortimana. 

Cilj Schneidera je da osnaži sve da maksimalno koriste energiju i resurse u svrhu napretka i održivosti. Kompanija pokreće digitalnu transformaciju integrisanjem stručne tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućava integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju. 

Svetski ekonomski forum i firma McKinsey su odali priznanje održivim praksama koje je Schneider Electric uveo u celom svom širokom asortimanu rešenja u oblasti energetike i automatizacije objekata. Zahvaljujući naprednim metodama kao što su ekološki dizajn, centri za pretvaranje otpada u resurse i globalna mreža centara za obnovu, Schneider Electric je uspešno eliminisao oko 513 miliona tona emisija CO od 2018. godine.

Posvećenost Schneider Electrica održivost dodatno potvrđuje upotreba 27% zelenih materijala u proizvodima. Kompanija planira da dostigne celih 50% do 2025. godine. Pored toga, 22% porodica proizvoda Schneider Electrica se odlikuje opcijom cirkularnosti, dok preko polovine proizvodnih postrojenja ove kompanije obnavlja više od 99% otpadnih materijala.

Generalni direktor Schneider Electrica Piter Hervek je na dodeli priznanja istakao važnost cirkularnih modela poslovanja. „Cirkularni modeli poslovanja nude visok stepen održivosti i komercijalnih prednosti“, izjavio je on, dodavši da se Schneider Electric raduje mogućnostima koje pruža mreža Svetionika cirkularnosti u pogledu učenja, razmene i ubrzanog delovanja. 

Ovim istaknutim priznanjem su nagrađene inicijative Schneider Electrica u promovisanju cirkularnog modela u poslovanju. Jedan od primera su prekidači MasterPact MTZ. Sakupljeni na kraju svog radnog veka, ovi prekidači se obnavljaju u fabrici MasterTech plant u Francuskoj, gde prolaze kroz proces rasklapanja, dijagnostike, poboljšanja i testiranja pre nego što ponovo dospeju na tržište.

Cirkularni modeli poslovanja i struktura lanca nabavke su sastavni delovi programa IMPACT Supply Chain kompanije Schneider Electric. Ovaj program predstavlja narednu fazu transformacije lanca nabavke kompanije u cilju pozitivnog uticaja na klijente i planetu. Glavni stubovi programa su osnaživanje članova tima Schneider Electrica da uvode inovacije i vrše svakodnevni pozitivni uticaj, razvoj održivog lanca nabavke spremnog za neto nulte emisije, pružanje vodećeg nivoa kvaliteta u sektoru kroz pouzdan lanac nabavke i poboljšanje performansi putem napredne tehnologije, pametnih i objedinjenih procesa, regionalnih ekosistema i kolaborativnog dizajna. 

Priznanje Svetionik cirkularnosti Svetskog ekonomskog foruma i firme McKinsey predstavlja značajnu potvrdu napora Schneider Electrica u sprovođenju održivih i cirkularnih poslovnih praksi koja mu omogućava da sledi svoju posvećenost smanjenju emisija CO i uvođenju cirkularne ekonomije na globalnom nivou, što značajno doprinosi održivijoj budućnosti. 

O kompaniji

Svrha kompanije Schneider Electric je da podstakne sve u nastojanju da maksimalno iskoriste energiju i resurse, pospešujući napredak i održivost za sve. U kompaniji Schneider Electric ovaj koncept nazivamo „Life is On“. Naša misija je da budemo vaš digitalni partner u dostizanju ciljeva održivosti i efikasnosti. Mi pokrećemo digitalnu transformaciju tako što integrišemo vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do cloud-a, povezujući proizvode, upravljanje, softver i usluge u integrisana rešenja za domove, zgrade, centre podataka, infrastrukturu i industriju. Mi smo najlokalnija od svih globalnih kompanija. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme koji sa žarom dele našu svrhu poslovanja, inkluzivni pristup i osnažujuće vrednosti. 

www.se.com/rs

O razvojnom centru u Srbiji – Schneider Electric Hub

Naš razvojni centar – Schneider Electric Hub – bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike i unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Okupljamo veliki broj stručnjaka iz svih oblasti, a pre svega iz oblasti energetike i računarstva. Razvijamo ADMS softver – Advance Distribution Management System, najnapredniji softver koji obuhvata veliki broj različitih analitičkih funkcija za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju rada elektrodistributivnih mreža. U našem Hub-u razvijamo i AGMS (Advance Distribution Gas System), a od ove godine i smart metering i srodna grid edge rešenja, Grid Asset Management kao i Microgrid rešenja.

Post Views: 46

Originalni tekst