Foto: Privatna arhivaAna Janošev bavila se volontiranjem i aktivizmom još od srednjoškolskih dana. Nakon prvog odlaska na studentsku razmenu u inostranstvo, shvatila je da je svet previše zanimljiv da bi ceo život provela samo u Srbiji. Danas živi u Beču i uspešno vodi neprofitnu organizaciju.
Još od srednjoškolskih dana, neformalno obrazovanje bilo joj je podjednako važno koliko i formalno. Imala je priliku da u srednjoj školi dobije stipendiju američke vlade i boravi tamo na razmeni godinu dana. Kaže da ju je boravak u drugoj zemlji uveo u svet volontiranja i angažovanja u zajednici.
„Uvek sam verovala da treba da vratimo društvu, dugo se bavim aktivizmom i volontiranjem. Mnogo važnih stvari saznala sam kroz neformalno obrazovanje, poput osnova poreskog sistema, upravljanja novcem, rada u timu i mnogih drugih”, ističe Ana.
Nakon studija na Fakultetu političkih nauka pronašla se u socijalnom preduzetništvu koji opisuje kao kombinaciju biznisa i aktivizma. Ana je direktorka programa ..Original Article