Grčka pevačica, bez dozvole autora, objavila je svoju verziju jednog od Miličinih najvećih hitova sa prethodnog albuma, zbog čega bi mogla da snosi ozbiljne pravne posledice.

Milica Pavlović ponovo se nalazi u središtu skandala oko autorskih prava! Hit srpske muzičke zvezde, „Tačno tako“, dve godine nakon famoznog sukoba sa Anom Nikolić i pesme „Provereno“, bez dozvole autora i izvođača, snimila je grčka pevačica, Ivi Adamu.

Adamu je objavila pesmu pod imenom „Eipes“, a kao autora navela Mihalisa Kuinelisa, uprkos tome što je kompozitor originalne verzije čuveni Fivos Tasapoulos, sa kojim Pavlovićeva godinama unazad uspešno sarađuje. 

Kako Informer ekskluzivno saznaje, Fivos uveliko razmišlja da potraži pravdu na sudu i protiv Ivi podnese višemilionsku tužbu, za šta mu je neophodna dozvola naše pevačice.

Fivos je sve ozbiljniji u nameri da tuži Ivi Adamu zbog očigledne krađe pesme i traži ogromnu odštetu, ali mu je za to prethodno potrebna i dozvola Milice Pavlović. Grk se nedavno javio Pavlovićevoj s namerom da se dogovore i kako bi video šta ona misli na ovu temu, ali Milica je još uvek neodlučna. Užasno je što je Ivi toliko očigledno „maznula“ pesmu, pogotovo refren, a jedino je kraj nespretno izmenjen – priča izvor Informera, pa objašnjava iz kog razloga je Fivosu neophodna Miličina dozvola.

Foto: Privatna arhiva

 

–  Milica od skandala sa jednim kolegom, ali i zbrke oko pesme „Provereno“, sa svim kompozitorima od kojih kupuje numere potpisuje ugovor da autori prvih pet godina nemaju apsolutno nikakava prava oko toga kome će da ustupe pesmu, već su u obavezi da se konsultuju sa njom. Iz tog razloga, Milica plaća najmanje 60 posto skuplje sve kompozicije koje objavljuje. Na taj potez se odlučila zbog pređašnjih neprijatnih situacija, a ponajviše zbog skandala sa Anom Nikolić, kada je pevačica želela da se okoristi o Miličinu slavu i „hajp“ za vreme albuma „Posesivna“ – završava priču izvor Informera.

Foto: Mina Dislenkovich

 

U nameri da čujemo i njenu stranu priče, kontaktirali smo Milicu, međutim, ona je bila nedostupa za komentar. 

Podsetimo, Milica Pavlović i Ana Nikolić punile su stupce domaće štampe, kada je „devojka od čokolade“ počela da izvodi demo verziju numere „Provereno“, iako ju je prethodno Pavlovićeva objavila u sklopu albuma „Posesivna“.

Milica je tada, povređena postupcima starije koleginice, u emisiji „Amidži šou“ ošto kritikovala Anu, istakavši da je razočarana u jednog od svojih uzora iz detinjstva.

Bregina ćerka objavila sliku međunožja, svi gledaju u jedno: Lula se bacila na zanat, naplaćuje usluge 20-45 evra (FOTO)

sledeća vest

Originalni tekst