Foto: Kreni promeniPokret „Kreni-Promeni“ i Savez ekoloških organizacije Srbije organizovali su danas u Loznici razgovor sa građanima o narodnoj inicijativi o zabrani iskopavanja litijuma i bora na teritoriji Republike Srbije, saopštio je pokret „Kreni-promeni“.
Kako je u saopštenju navedeno, direktor kampanja „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović rekao je okupljenim građanima da ako u Srbiji bude gladi koju vlast najavljuje, odgovorni su upravo oni koji su ekološki štetnim projektima uništili zemlju.
„Ako se najavljuje nestašica hrane, zašto najplodniju zemlju za siću poklanjamo kompanijama koje će nas zauzvrat zagaditi“ upitao je Manojlović ističući da su građani Srbije zahvaljujući blokadama „konačno pokazali da je ovo naša zemlja“.
„Povučen je zakon o eksproprijaciji i izmenjen je zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Sada upravo koristimo izmene iz tog zakona, kako bi smo Narodnoj Skupštini sami predložili zakon koji će zabraniti iskopavanje litijuma i bora i koji će zaštititi n..Original Article