Direktor kampanje Kreni – Promeni Savo Manojlović ocenio je danas da „prepucavanje u opoziciji“ dovodi do apatije i ubija želju za promenom i dodao da građane motivišu „konkretna rešenja, dobra strategija i organizacija spremna da iznese promenu“.

Manojlović je u intervjuu za dnevni list Danas kazao da pokret Kreni – Promeni, „proizvodi političke rezultate“.

„Politika jeste i odbrana parkova i izmene zakona i oslobađanje nepravedno uhapšenih. Takođe, vidim da nas tabloidi vlasti napadaju možda i najviše na opozicionoj sceni, a imao sam i dva fizička napada na sebe. Jedan na mostu Gazela, drugi ispred Narodne skupštine. Dakle, čini mi se da mi plaćamo i te kako cenu za svoje delovanje“, naveo je Manojlović.

On je komentarišući navode u medijima da se uklapa u sliku idealnog kandidata za gradonačelnika Beograda rekao da ga niko nije kontaktirao niti mu nudio kandidaturu za tu poziciju.

„Nit’ sam se kome nudio, niti me je ko  od političara zvao da budem kandidat za gradonačelnika. Svoju borbu i borbu pokreta Kreni – Promeni, kome pripadam smatram vrlo aktivnom što govore promene zakona, odbrane zelenih površina i zaustavljanje projekta Jadar. A mišljenje stručnjaka doživljam kao kompliment i priznanje za sve što je do sada Kreni – Promeni sa narodom postigao“, kazao je Manojlović.

Ocenio je da strane ambasade imaju veliki uticaj u Srbiji i da to ne bi smelo da se dešava.

„Vi nemate ozbiljne zemlje u kojima predsednik republike na nedeljnom nivou raportira stranim ambasadorima. Nemate ozbiljne zemlje u kojima ambasadori tako lako dolaze do najviših državnika. Kod nas ambasadori prave karijere tako što im najviši zvaničnici dolaze na noge“, naveo je direktor kampanje Kreni – Promeni.

On smatra da stranci žele „jednu vrstu prostog kolonijalnog odnosa“, da će uzeti resurse koje Srbija ima i ostaviti opustošenu zemlju.

Post Views: 29

Originalni tekst