Direktor za kampanje pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da opozicija „nakon izbora i jasne izborne krađe“ ima dva moguća izlaska iz krize, prenosi N1.

“Ovih dana dobijamo veliki broj pitanja o narednim koracima za izlazak iz trenutnog stanja. Na osnovu izveštaja baziranog na posmatranju i dokazima 233 akreditovana posmatrača Kreni – Promeni, kao i izveštaju Crte i kontrolora, jasno je da smo imali izbornu krađu. Podržavamo svaku vrstu borbe za rešavanje ovog problema. Izbor narednog koraka je na opoziciji, jer su oni bili učesnici i imali liste kandidata na ovim izborima”, rekao je Manojlović.

Kako je naveo, opozicija ima dva moguća izlaska iz krize.

„Prvi je nepriznavanje izbora koje podrazumeva odbijanje svih mandata i ulazak u totalnu vaninstitucionalnu borbu kroz proteste, blokade, štrajkove. Drugi je ulazak u institucije i pokušaj popravke anomalija iznutra, pravnim putem, uz jačanje svoje strukture. Najgore je ići između ova dva puta i drobiti snagu na ulici, a onda uzeti mandate i dati legitimitet izborima“, rekao je Manojlović.

Prema njegovim rečima, „najbolji trenutak da izađe sa jasnim stavom opozicija je imala sat vremena nakon zatvaranja izbora“.

„Drugi najbolji trenutak je sada“, dodao je.

Opozicija ima dva moguća puta borbe protiv izborne krađe.

Prvi – NEPRIZNAVANJE IZBORA – odbijanje svih mandata i ulazak u totalnu vaninstitucionalnu borbu – protesti, blokade, štrajkovi.

Drugi – ULAZAK U INSTITUCIJE – i pokušaj popravke anomalija iznutra, pravnim putem uz…

— Savo Manojlovic (@SavoManojlovic) December 24, 2023

Post Views: 7

Originalni tekst